Veilig aangekomen
Door: Elissia
Blijf op de hoogte en volg Elles
26 Mei 2010 | China, Peking
Vooralsnog weet ik hier maar 1 persoon die Engels spreekt en dat is mijn begeleider. Vergeleken met alle andere mensen hier spreekt hij eigenlijk heel goed Engels. Ik begrijp hem ook al een stuk beter. Helaas zorgt het wel voor een sociaal isolement voor me hier. Gelukkig heb ik internet en een blogje waarop ik kan spammen. Ik wilde trouwens een andere aanmaken maar dit was de enige website waar ik op kon inloggen. Er wordt hier het een en ander van bovenaf gereguleerd. Vandaar ook een blog in het Nederlands. Maar op zich maak je met "nihao" (hallo) en "xiexie" (dank je wel. je zegt "cheche") al een hoop mensen gelukkig.
Nou lieve mensen voor nu is dit het even. Morgen moet ik om 7 uur weer aan de ontbijttafel zitten!
Liefs, Elles
26 Mei 2010 - 15:33
Andrien:
Hoi El, fijn dat je er goed bent aangekomen.
Dikke kus! -
26 Mei 2010 - 15:37
Andrien:
Zal ook je vader bellen, die is met zijn afdeling in Maasticht, heeft vanavond een stasdswandeling en gaat dan Japans eten. Hij zal blijzijn met je eerste berichtje, ikook, oh ja de groetjes terug van Marion. -
26 Mei 2010 - 16:48
Gydo:
Hoi Elles, ik lees ook mee veel plezier in China
groetjes Gydo -
26 Mei 2010 - 18:22
Lilith:
Hoi Elles, fijn om te horen dat je goed bent aangekomen!
Kan nog leuk worden met maar één praatpaal voor 96 dagen..
knuffel! -
26 Mei 2010 - 19:01
12,,, -
26 Mei 2010 - 19:01
12,,, -
26 Mei 2010 - 19:08
Yane:
Hai mijn allerliefste schat. Je website wordt gesencureerd,haha. Ik kan hier geen chinees met je praten.
Ik ben reuze trots op je dat alles goed verlopen is, ff wat anders dan een motorritje naar de Pruis. SUPERGIRL.
XXX your Mar.
wiele meelt. -
26 Mei 2010 - 19:10
John :
hai Elles,
Leuk dat ik je vanmiddag op msn zag.
Fijn dat je er eindelijk bent.
Jammer dat er maar 1 engelssprekende is. -
27 Mei 2010 - 06:41
Ruud:
Hoi lieve El,
ga jij die chinezen maar eens Engels leren.
veel liefs van je vader -
27 Mei 2010 - 07:36
Robbert:
Hey Elles!
Goed om te horen dat je daar goed bent aangekomen.
China klinkt echt als een cultuur omslag. Ikzelf ben dat nog niet tegen gekomen in landen waar ik naartoe ben geweest.
Hier gaat het goed trouwens! Had gisteren een training gegeven aan gebruikers voor een klantenbeheersysteem! Iedereen was positief (op ouder iemand na die het te snel vond gaan. Tja :') )
Keuken staat ook op z'n kop, maar dat moet binnen 2 dagen klaar zijn.
Robbert -
27 Mei 2010 - 08:32
Bekkie:
Ha! Censuur, mag je er wel gewoon googlen eigenlijk? Daar hadden ze toch ruzie mee? Maar wat raar dat je geen andere blog kan gebruiken, ook niet eens web-log.nl of blogspot.com? Weird. Ach ja, als je maar wel gewoon kunt mailen en msn is ook fijn tijdens een sociaal isolement. ;p
Nou, veel plezier, hoop snel weer wat te lezen!
xxx -
27 Mei 2010 - 08:45
Tante:
Hai Ellebel
Wat heerlijk iets van je te horen ik was al bang dat je niet naar Heathtrow kon vanwege de staking. Maar alles is vlot verlopen en nu nog een plekje vinden waar je het prettig gaat vinden. Maar met jouw socialisatie gaat dat lukken.
dag lief tot de volgende keer. -
27 Mei 2010 - 15:27
Robert:
goed te horen dat je er veilig bent.
veel plezier daar.
Groeten -
28 Mei 2010 - 15:02
Tim:
Hey Elles,
Goed om te lezen dat je met alles erop en eraan bent aangekomen! Hopelijk zijn er nog wat meer mensen in de omgeving die wat Engels spreken of bij wie je je verstaanbaar kan maken :)
Lekker primitieve bezigheden zo te horen, hopelijk kun je je draai snel vinden daar ;)
Veel succes met het inrichten van je kamer enzo! Prachtig stukje Nederland op de vensterbank trouwens! :P
Groeten,
Tim -
29 Mei 2010 - 09:50
Tante:
Hoi lieve El,
Wat een leuke site is dit. Ik merk het al de inburgering is begonnen. Ik lees net als Gy met belangstelling je avonturen.
liefs Joke